Visie

Leren en lesgeven is pas echt effectief wanneer kinderen lekker in hun vel zitten en de sfeer in de groep goed is.


Gedurende 10 jaar onderwijs heb ik verschillende klassen meegemaakt met veel verschillende karakters. Ik zag kinderen die hun rug wat meer mochten rechten of kinderen die zichzelf minder mochten overschreeuwen. Eén ding werd al snel duidelijk; iedereen wil erbij horen. Hoe pak je dit aan als kind en als leerkracht? Hoe haal je het meeste uit elke schooldag? Het creëren van een goede groepsdynamiek staat hierbij centraal.
Kinderen moeten stevig in hun schoenen staan om voor zichzelf en de ander op te komen.


Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.” Het zijn bekende woorden die precies weergeven welke gezonde dosis zelfvertrouwen tegenwoordig nodig is. Weerbaarheid is voor jezelf of een ander op durven komen en weten wat je wel en niet wilt. Hiervoor heb je lef en moed nodig. Hoe kun je dit laten groeien? Oefenen, oefenen, oefenen… Het resultaat is de basis voor de toekomst, waar je dagelijks je mannetje moet staan.

Je kan niet elke omgeving veranderen naar de specifieke behoeften van één kind. Daarom is het belangrijk dat elk kind de vaardigheden bezit om zich in iedere setting staande te kunnen houden. De training focust zich dan ook op het eigen gedrag.


Van proberen kun je leren.


Probeer nieuwe dingen, ga uit je comfortzone, ga uitdagingen aan en blijf oefenen. Je hoeft het niet gelijk goed te doen, je bent er om te leren. Dat maakt je sterker en zal ervoor zorgen dat je groeit. Door kinderen te leren uitdagingen aan te gaan, om te gaan met fouten en te genieten van hun inspanning, werk je aan een groeimindset.

Op basis van de bovenstaande drie principes help ik kinderen om zich te ontwikkelen tot sterke en stabiele individuen en vorm ik krachtige groepen.